Glömt

Idag kom jag på att jag glömt bokrean. Aj.

DS-möte i morgon, tenta på fredag, tenta på måndag, inlärningsplan in på tisdag, basgrupp nästa vecka. Man är ju inte sysslolös.

Tisdag

Jag var hos S igår. Jag hade gett upp, då blev det konstigt. Jag fick ett sms när jag hade somnat. Det var fint. Men jag vet ju inte om det är värt något nästa vecka. Du kanske ändrar dig. Igen. Jag vågar inte tro just nu.


Hej din mysplupp!

Mysplupp. Dagens ord. Det låter lite lagom roligt. Men ordet är ändå är snällt menat.

Idag är det lördag och jag sitter och läser om statistik. Lite lagom underhållande. Samtidigt lyssnar jag på musik, letar låttexter på Internet, pratar på MSN, surfar på 7e och gör tusen andra saker. Vem har sagt att inte killar också har simultankapacitet? Inte för att jag vet om det blir något av nåt av det jag gör, men ändå.

Dagens tänkvärda citat:  "Att tvivla är att tro. Om man inte tror kan man heller inte tvivla. "  Vem som har sagt detta vet jag dessvärre inte. Men klokt var det.

Fredag

Idag är det fredag och jag har varit i skolan på basgrupp. När jag kom hem ringde jag till akuten och fick veta att jag inte hade fått jobbet. Det hade jag ju på känn eftersom det inte hade ringt än. Så då mailade jag LAH, så det får bli så i sommar. Det är ju bra jobb det med. De jag har pratat med tycker det är dumt att välja bort det, för det sägs vara lärorikt. Hoppas ni har rätt ;-)

Nu är det väl dags att ta tag i lite saker hemmavid. Jag ska äta och sen försöka plugga. Jag har som bekant tenta nästa vecka och det är dags att förstå det här snart.

Glada dagar

Igår var det fullt upp! Jag var i skolan vid 8.15 och betade av en heldag med fördighetsträningar i CVK, subcutan venport, ventrikelsond och läkemedelsberäkning. Sedan traskade jag i maklig takt till bussen och åkte till Norrköping och hälsade på C. Det blev en fika på "Fräcka frökens" och sen besök i lägenheten. Tack för en trevlig kväll!!

Sedan tog jag tåget hem och ovan tåg-åker som jag är (jag åker ju bara när det är någon annan som betalar :p) så visste jag inte hur man betalade med värdekort, men fick hjälp av en hjälpsam kille med en kldästil som säkert har något namn som jag aldrig har hört. Nåja. Att man ser alternativ ut och är onykter är uppenbarligen inget hinder för att vara hjälpsam ;-)

Sedan pratade jag med K i telefon på vägen hem. Trevligt. Tråkigt nog har jag Comviq kompis så det kostar ju multum i minuten. Men jag får väl ringa igen på ett hemnummer.

I vilket fall var det trevligt allt sammans så jag gick och smånynnade på vägen från stationen, trots kyla och snö! Jag var på så bra humör =)

Idag har jag varit på AU mest hela dagen, 10-16 ungefär. Det var skoj. Det var trevligt och jag tyckte vi var väldigt konstruktiva! Det blev en bra uppdatering av hemsidan (
www.svenskakyrkansunga.org/linkoping). Det blev ju tre gånger så bra som när man är ensam och grejar! Sen åt vi en massa massa godis (jag blev akut godissugen på vägen förbi kiosken) och sedan på Steve´s - kyckling och pommes.

Nu på kvällen gick jag och brorsan och köpte pizza. Sen har jag suttit och pluggat på om diabetes till basgruppen i morgon. Det är nästan lite tragi-komiskt. Hihi.

Berg-och-dalbana

Det är cirka nio timmar sedan mitt senaste inlägg. Det är inte lång tid. Sedan dess har jag hunnit med att ha basgrupp, som trots allt gick bra de första timmarna! I´m impressed! Jag hade lägre förhoppningar kan man säga. Men det blev bra ett tag tills alla var trötta. Kul!

Sen stod jag inte ut mer. Jag ringde S och vi åt en semla i Skäggetorp. Det blev en kyss vid rulltrappan och allt var som förr. Nej. Bättre än förr. Sen kom verkligheten ikapp oss och sen var det slut. Igen. Vi ska i alla fall fundera lite båda två och höras framöver.


Nej!

Idag snöar det visst lite. Härligt. Men det är grått och trist ute. Jag råkade öppna mailen och såg att vår handledare hade mailat och sagt att hon inte kommer till basgruppen i eftermiddag. Typiskt! Det verakr ju vara en sådan grupp som verkligen behöver en handledare så det är tråkigt att hon inte kommer. Jag tappade lite energi där kände jag.. och energi ska man vara rädd om enligt Betty Neuman! Försvinner energin ut ur kärnan så kan man dö! Huga!!

gittan86: Är ni frälsta?
Tobbe: Japp


Jag satt en stund på en chatt på 7ehimlen. Två mycket spännande personer vältrar sig i klischéer. Eller är det det? De pratar om frälsning och himlen och att ett liv med Jesus är svaret på allt. Jag hoppas de är allvarliga och verkligen tror det de säger. Det vore så fint. Men jag blir så rädd att man lurar sig själv till något och sen använder andras ord för att beskriva det.

Det är för lätt att dra paralleller. "Jag älskar dig!" står det i ett sms. Men det var ju inte så. Inte på det sättet. Du sa det själv. Så vad var det värt? Det var ju tydligen bara en kuliss.


Livet är kort som fotografen sa

Idag var jag på århundradets kortaste arbetsintervju. Eller vad man ska kalla det. Jag trodde det var en intervju jag var på väg till, precis som de två tidigare. Men jag kom till akuten fem minuter innan utsatt tid, jag träffade den jag skulle prata med. Fem minuter senare är jag på väg ut igen. Men jag får veta "resultatet" i slutet av veckan. Blir ju spännande. Men om det tog 45 minuter på första intervjun som jag inte fick jobb på, hur ska det då gå denna gången?!??

Nåja. Jag fick ju jobbet på LAH. Dock inget schema, så jag vet ju ännu inte hur det blir med Pilgrim. Det är ju också nåt man går och tänker på.

Mycket tänker jag ju på nu. Oftast på S. Jag saknar dig. Inte för att jag tror du läser min blogg. Du har ju inte dator och ännu mindre intresse av mig verkar det som.

Det är så hopplöst.

Det var en lördag aften

Idag har dagen ägnats till att plugga. Jag har varit duktig och läst och sammanfattat lite om Betty Neuman. Behöver väl läsa lite mer inför tisdagens basgrupp. Sen har jag försökt mig på en omvårdnadsplan och det gick ju ganska snabbt. Så det känns bra.

Det blev lite läsande i "Klinisk omvårdnad" också. Det är ungefär 50 sidor om postoperativ omvårdnad och det mesta går ut på att kolla andning, blodtryck och hudfärg. Jag ska nog börja sälja mina sammanfattningar till lata studenter som inte orkar läsa så många onödiga ord ;-)

Sen har jag suttit mest vid datorn. Det blev lite MSN, lite slösurfande och lite av varje. Man måste ju få förströ sig emellanåt också!

Jobb (igt) 3

Jag fick jobbet på LAH. Kom mail precis nu. Jag tror det finns en kraft som vill trösta mig. Tack är mitt svar.

Det är över nu

Så var veckan slut. Jag har inte hört något från LAH ännu. Jag ska ringa på måndag. Idag hade akutmottagningen ringt och pratat in ett meddelande på telefonsvararen. Trevligt. Det har varit min dröm att få jobba där sedan lumpens praktik, men idag orkar jag inte jubla. Jag ska ringa dit på måndag i alla fall.

Veckan är som sagt slut. Mycket annat är slut också. Jag och S är slut. Jag är slut. Energin är slut. Slut.

Sent

Jag upptäckte ett meddelande i min gästbok på www.arnering.tk tidigare i eftermiddag. Det var trevligt. Det är såna här grejer som gör mig glad. Jag har lovat att ringa eller skriva någon dag. Just nu är klockan sent så det får bli en annan dag.

I morgon ska jag nog träffa S igen. Om inte..hur det nu var. Får se hur det blir. Annars har jag fullt upp med att plugga omvårdnad och sånt till basgruppen på tisdag. Jag känner att jag måste hitta nåt vi kan diskutera så att det blir lite fart på det. Sist var det helt hopplöst, men det borde ju gå att lösa om alla hittar nåt skoj. Så jag ska göra vad jag kan!

Sov gott!

Glad alla hjärtans dag, förresten. Inte för att den kanske känns så glad, eller hjärtlig eller nåt överhuvudtaget. Kan man inte visa varandra kärlek utan att ha en egen dag för det? Kärlek är för mig något mer än mirandanallar, choklad och geléhjärtan. Att ens försöka fira det känns fånigt.


Ostmacka med vitlökssmör

Ost och vitlök var dagens upplevelse. Det var så det luktade i föreläsningssalen idag. Undrar vad folk har för matvanor egentligen.

Nåja. Dagens skola bestod av en föreläning om "perioperativ omvårdnad" som det stod på schemat. Det var en anestesi-ssk som berättade om vad hon gör på jobbet och vad som händer på operation i stärsta allmänhet. Det verkar spännande. Hoppas jag hamnar där på mina fältstudiedagar. Man får fyra dagar antingen på akutmottagningen eller operation. Akuten har jag ju redan sett i tre veckor så operation skulle sitta fint.

Efter lunch var det statistik och jag fick genast huvudvärk. Därefter föreläsning som förberedelse inför examensarbete. Huga. Det känns rätt jobbigt innan man har satt igång.

Usch. Jag är trött idag. Man ska inte ligga och läsa preoperativ omvårdnad på nätterna. För det första blir man trött och för det andra så lär man sig ju ändå inget så dags på dygnet. Men vad gör man.


Några dagar har gått

Jag hade egentligen en del att plugga i helgen, men det kom av sig. Helt plötsligt fick jag för mig att spela spel, dataspel. Jag hittade ett program på Internet som gjorde så att man kunde köra gamla DOS-spel i Windows. Det var ett himla bra program som heter "Dos-box" eller nåt sånt.

I vilket fall så kom hela helgen att bli en spelhelg när brorsan och jag satt och spelade Warcraft 2. Hehe. Det var så länge sen känns det som. Kanske inte mer än två år sen sist, men ändå. I vilket fall väldigt roligt.

Idag var det föreläsningar "hela dagen", från nio till tre. Därefter blev det en vända till Bokvillan och i ett ögonblick försvann 1340 kronor. Häpp!

Jag antar att de böcker jag köpte ska göra så att jag klarar terminen galant vad det gäller kirurgin i alla fall och det är ju värt en del. Dessutom är böcker en trivsam inredning, som någon känd figur sa och som jag glömt namnet på.

Kanske dags att börja plugga. Har förresten haft 19 unika besökare på min blogg och 120 visningar eller vad det var. Trevligt. Jag tycker att det är trevligt att ni som faktiskt är på bloggen kommer tillbaka så ofta. Tack! Bloggen är ju mest ett sätt att få anledning att hålla mitt eget skrivande igång och att få testa på en ny form av kommunikation - och på det sättet ganska egoistisk blogg. Men det verkar ju som om 18 personer har haft överseende med det. Det tyder ju på att jag inte är så tråkig ändå ;-)

;-) på er!


Jobb(igt) 2

Igår var jag som bekant på arbetsintervju. Jag vet inte om det gick bra. Jag fick titta runt i lokalerna, hälsa på lite personal, m.m. Men jag fick inget jobb. :(
Den jagträffade sa att de inte var säkra på om det fanns ett behov än, men om det fanns det så skulle hon höra av sig. Det är ju alltid något.

Idag var jag på LAH, kommer precis därifrån. Där tog intervjun bara en kvart och jag skulle få veta senast nästa vecka hur det skulle bli. Det verkar vara ett ganska tungt jobb, mycket palliativ vård. Men det borde ju kunna gå det också. Det är säkert en bra erfarenhet i vilket fall.

Så nu håller jag tummarna för att det ska bli nåt, för där verkade det vara ganska lugnt vad det gällde Pilgrim. Den resan vill jag gärna åka på. Hoppas det funkar. Grönebo vill jag ju också åka på, men om man jobbar samtidigt så är det ju "nära" att åka ner över ett par dagar, eller en helg eller nåt. Så det kan ju funka det med.

Nåja. Nu ska jag plugga det sista inför basgruppen. Kanske städa lite.

Hej!

Full dag

Idag är mitt schema "späckat" som det heter så fint. Först åker jag ut till S och äter, sen ska jag på arbetsintervju (hipp hurra) och därefter är det kanske AU. Det vet jag senare idag. Men i vilket fall är det DS-möte ikväll vid 17.30. Så jag får nog min dag att gå.

Arbetsintervjun var "oplanerad", den bestämde jag först igår. Men det blir ju bra. Hoppas jag får jobbet. Det verkar spännande.

Nu måste jag kila om jag ska hinna med! Häpp!


Kväll

Efter en dag med både "kulturella möten" och statistikföreläsning är jag hemma igen. Kulturella möten var rätt skoj. Föreläsningen kanske inte gav så mycket fakta, men däremot lite tankar. Det var roligt att föreläsaren delade med sig av sina praktiska erfarenheter, det är sällan någon gör utan att det känns krystat.

Statistiken känns läskig just nu. En massa uträkningar och formler som jag inte förstår. Kanske dags att damma av "Statistik för hälso- och sjukvårdspersonal" som står i bokhyllan sedan hemtentan skulle skrivas förra terminen.

Det ringde från Skäggetorps vårdcentral idag. Så i morgon ska jag på arbetsintervju där. På fredag blir det LAH. Det känns bra att få positiva svar på sin ansökan. Hurra! Det verkar lovande detta.

Jag vet inte varför

Jag sitter här på Bloggen och skriver, fast jag vet att skolan börjar om 20 minuter. Men jag kände för att skriva något. Det är lite rörigt just nu.

Fick nyss SMS om jag ville gå på bröllop på lördag. Verkar trevligt.

Dags för föreläsning om "kulturmöten i vården" och efter lunch är det statistik. Huga. Efter det...tja. Får se vad som händer. Meddelar senare.

Effektiv förmiddag

Idag är det tisdag. Skolan började idag vid 09.00 med ny basgrupp. Handledaren var sjuk idag, så vi fick arbeta själva. Jag tycker att det blev ganska seriöst ändå, men det tog bara en timme för att göra presentation, kontrakt, påbörjat scenariot och göra en snabb utvärdering. Sen gick jag till HUB (biblioteket) och skulle låna en bok. Naturligtvis bara ref-ex kvar :-( Dessutom var boken jag ville ha utgången ur sortimentet på Bokvillan och Akedemibokhandeln hade den inte heller. Men men. Det finns ju Internet.

Jag hann också att skotta uppfarten från snö och uppdatera hemsidan (
www.svenskakyrkansunga.org/linkoping), men sen tog visst effektiviteten slut. Det jag gjort nu är vad jag annars hinner på en hel dag.

Hoppas jag får tummen ur och gör lite till basgruppen på fredag så jag kan lägga mina lediga stunder på trevligare saker. :-)

Må mys!

Måndag och LABCDE

Idag är det måndag. Ny kurs, nya föreläsningar, men samma skola som förut. Några nya klasskompisar, men annars som vanligt. Jag fanns med på uppropslistan och det var ju trevligt. Först trodde jag att jag hade fallit ur eftersom det var några poäng som blivit "bortglömda". Men nu är de på plats i registreringen. Det är bara terminsnumret som ska ordnas nu.


Hade ett givande samtal med Peter efter föreläsningen. Vi hann gå igenom det mesta som är viktigt i livet på en halvtimme. Inte illa. Trevligt att få lufta lite tankar ibland.


Ikväll är det AB-kväll med ambulansteamet. AB står för "Airways" och "Breathing" och är två av stegen i LABCDE-konceptet som vi ska jobba efter. Bokstäverna står för Location, Airways, Breathing, Cirkulation, Disability och Exposure. Det är kort sagt den ordning man ska jobba efter vid ett omhändetagande. Säkra läge, fria luftväg, kontrollera/assistera andning, upprätthålla cirkulationen (med t ex förband, chockläge, infusion, osv), kontrollera medvetande och sedan (hel)kroppsundersökning.


Det blir ju spännande. Vi hade Trauma-kväll förra månaden och "vår" läkare pratade om effekter av våld mot kroppen och annat spännande. Det är ju ganska teoretiskt, men ikväll kanske det blir lättare att diskutera eftersom det går att relatera mer till praktik. Hoppas på att det blir några praktiska övningar inför säsongen så man inte är helt ringrostig på det praktiska den dagen det händer nåt.


Jag kan ju passa på att göra reklam för min hemsida
www.sjukvardare.tk där mer om LABCDE finns beskrivet. Jag är rätt nöjd själv.


Må väl allesammans!


Hemma med nya intryck

Nu är jag nyss hemkommen från ett trevligt möte i Sigtuna. Det har givit lite nya funderingar och inspiration. Tråkigt att inte alla kan få åka på sånt här nån gång i bland. Det är nyttigt.

Det blev en hel del att fundera på under vägen hem. Hur det ska bli i framtiden med styrelsen och saker. Vi hade mycket att prata om där. Eftersom jag inte riktigt hade klart för mig tidigare hur saker och ting låg till så blev jag lite irriterad och uppgiven just nu när jag fick höra lite mer. Så det väcker ju lite frågor om hur jag ska göra till DÅM och sånt. Jag vet ju vad jag vill, men frågan är om jag kan få det så. Får se. Det är AU på onsdag eventuellt, så jag får väl lufta mina tankar där. Dessutom DS-möte på torsdag. Huvanemej så bra.

Vart är världen på väg?

Jag sitter och funderar på vad Internet gör med människor. Om all denna anonymitet är bra för oss. Jag brukar följa två diskussionsforum på Internet. Den ena frivilligt och den andra mer "ofrivilligt", för den senare försöker jag ta mig iväg från, men har svårt att låta bli att svara på direkta saker till mig. Anyway.

Det jag tänker på är att så många gömmer sig bakom sin anonymitet och är mer eller mindre elaka mot varandra. Jag fattar inte varför. Det är väl inte mer okej att vara elak mot någon bara för att man inte känner den man är elak mot?? Jag blir så trött.

I morgon är det i alla fall dags för Sigtuna. Där ska jag vara snäll. För där är man ju inte anonym och jag känner några där. ;-) Nog för att jag brukar vara snäll annars. Man kanske skulle packa lite.

Ha det bäst! Hej.

Schnart fertig

Rapporten går som den går. Just nu är jag väldigt missnöjd med allt. Jag fattar inte hur man ska komma på bra frågor och när jag väl kom på en så kom jag inte på några bra svar. Typiskt PBL. Eller typiskt mig. Jag vet inte vilket.

Nu brottas jag med Vancouver-systemet. Skulle du komma på att du är en hejare på det så ring mig. Nu.

Jag luftade huvudet lite genom att åka till stationen och hämta biljetter till Sigtuna. Vi är på plats runt halv ett. Inte mycket kvar av dagen då. Men det är ju skönt, för jag får ju en fredagskväll "ledig". Inte för att jag ska göra något märkvärdigt då, men i alla fall. Njuta av att min rapport är klar kanske.

Eller kurera mig lite. Jag har fått ont i halsen. Det kom igår tror jag och nu börjar det bli jobbigt. Men det löser sig nog. =) Sen ska jag försöka sluta skriva min blogg som Åke Edvardsson. Bara korta meningar. En massa punkter. Dessutom jobbigt att läsa. Tycker jag. Ja. Ni ser själva. Så går det när man har tråkigt.