Ytterligare en annan sommardag

Jag måste byta rubriker snart..

Ännu en dag med jobb. Idag var det ganska lugnt, trots att det gick i ett kör. Enda lugna stunden (kändes det som) var när jag satt på kontoret med fötterna på skrivbordet. Då passade chefen på att titta förbi. Jahapp. Så värst bra intryck gjorde nog inte min pose kan jag tänka.

Nu packar jag inför Grönebo, alldeles för tidigt. Det kommer innebära att jag tar med mig alldeles för mycket, men sånt är livet. Jag hinner inte packa senare i veckan tror jag.

En annan sommardag

Jag jobbar fortfarande. Men nu har jag haft en ledig helg. Skönt. I helgen var jag ute med brorsan och paddlade kanot i lördags och i söndags var det lite "öppet hus" hemma hos oss. Trefligt. Väldigt vuxet. Hm..

Idag har jag jobbat, klippt mig och kollat min mail. Så på västfronten intet nytt. Grönebolägret drar närmare. Skoj. Komma iväg lite och få en dos lägerliv. Är dock lite fundersam på hur det kommer att bli. Är lite frågande och misstänksam. Men det kanske bara är hjärnspöken.

En sommardag

En sommardag luktar det grillat från grannen. Lyckliga människor solar på stranden, kelar och smeks i gräset. Barnen leker, solen skiner, insekter surrar. Sommarklädda människor visar upp brunbrända, svettblanka kroppar, ler mot solen och solen ler mot dem. Det korkas upp öl och vin i trädgårdarna, grillpartyn avlöser varandra. Man har ledigt - kanske tar man en tur med båten. Det är sommar i det lyckliga Sverige.

Arne jobbar.


Yes, en ny lista!

JAG ÄR? Melankolisk
JAG SOVER? på nätterna oftast
JAG BLIR GLAD NÄR? jag gör nåt skoj!
VEM KRAMADE DU SENAST? En av tanterna på jobbet
VAD SA DU SENAST? "Okej, hej då"
GRÖNA ELLER RÖDA ÄPPLEN? Gröna eller nästan gula
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN? Jag våldgästar C ;-)
VAD SKULLE DU BEHÖVA NU? Åka hem
VAD HAR DU NU? Överskottsenergi och en längtan att göra nåt konstruktivt
HAR DU SNYGGA SKOR? Sådär. Ibland
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG? 05.50
VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE? "Tjaba"
HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT? Jo
HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT? Katten
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV? Nyheterna tror jag
KAN DU SPELA FOTBOLL? näpp
SENASTE PERSONEN DU SKICKA SMS TILL? Emma P
SENASTE PERSONEN DU FICK SMS AV? Emelie
SENASTE PERSONEN SOM FICK DIG ATT SKRATTA? Emelie
SENASTE PERSONEN SOM TRAMPADE PÅ DIN FOT? Ska man minnas sånt?
SENASTE MAT DU ÅT? Wokad kycklingfilé och ris
SENASTE FILMEN DU SÅG? Ingen aning
SENASTE LÅTEN DU LYSSNADE PÅ? Fairytale gone bad
SENASTE FÖRÄLSKELSEN VAR MED? En spork på Naturkompaniet. (En sked-gaffel-kniv i samma "bestick")
DU HETER? Arne
ÄR FÖDD? Ja, sist jag kollade så var jag det.
GJORT IDAG? Jobbat och träffat kompisar
VAD DRACK DU SENAST? Sprite
VEM ÄR DU KÄR i? Det har gått över.
VAD SKA DU GÖRA IMORGON? Fira brorsans examen och vara ledig
VAD GJORDE DU IGÅRKVÄLL? Träffade Emelie
HUR MÅNGA HAMSTRAR HAR DU HAFT SAMMANLAGT? Inte en enda.
OM DU FICK DÖDA EN ARTIST PÅ ETT PLÅGSAMT SÄTT, VEM SKULLE DU DÖDA? Våld löser inga problem, inte ens Idol-programmet
HAR DU GRÅTIT NÄR DU SETT EN FILM NÅNGÅNG? Kanske.. Lite tårögd har jag blivit i alla fall.
SISTA ORDET INNAN DU GÅR? Beror väl på vart jag ska och vem det är till.


Tack L. Förlåt att jag snodde den ;-) Men jag kunde inte låta bli!

Min kompis kotten

image26

Jag har fått en kompis. Denna lilla gynnare kommer fram nästan varje dag vid kökstrappan. Det började en dag med att jag såg honom/henne och lade ut lite kattmat (torrfoder) vilket snabbt blev en favorit och sedan den dagen kommer kotten tillbaka och nosar på samma ställe. Det är lite roligt.

En helg med LA-Teamet

image25

I fredags var det uppdrag med ambulansteamet. Det var en ambulans från LA-Teamet + en ambulans från Ambulansservice. Det var en spännande dag. Det hände mycket och det blev lite adrenalinpåslag några gånger.

På lördagen var det cross i Stubbetorp och vi sprang ut på banan några gånger. En lite allvarligare grej, så det blev lite jobb denna dag med.

Söndagen stavas: regn. Det var uppehåll max 30 minuter på hela tiden vi var där. Som tur var hade jag både tjock tröja under + stövlar + paraply så jag klarade mig. Men skitig blev jag... Huvanemej. Men vad kan man vänta när banan täcks av 3 dm lera. Blärk. Som tur var så blev det inte nåt större som vi behövde göra något åt. Skönt det.

Torka

Min blogg lider av sommartorka, precis som mina krukväxter. Jag har väldigt sällan tillgång till Internet. Det är lite tråkigt när det händer så mycket som jag vill berätta! Jag har ju hunnit med Pilgrim, lite ambulansande, jobbat, träffat vänner och en massa annat trevligt! Jag har massor av bilder också. Men det kommer när jag kommer till ett vettigt Internet...

Ha det fint allesammans! Bloggen kommer att vattnas vid tillfälle.

/A

England: En yttre och inre resa

image20

Årets pilgrimsresa gick till England, närmare bestämt Canterbury. En stad som var en korsning mellan Vadstena och Stockholm. Resan började i söndags, då var jag på stiftskansliet vid halv tio och gick och stökade där. Jag visste inte riktigt vad jag gjorde där till att börja med, men efter ett tag så gjorde jag tre buss-skyltar (en till varje buss) och det blev ju rätt okej. Sen var jag med och hämtade mat och så var det i princip dags att åka.

Efter en kort samling i Domkyrkan och vandring till Tomaskyrkan satte vi oss i bussarna och åkte drygt ett dygn till Folkstone i England. Därifrån utgick vi för våra två vandringar. Efter en del regnande var det lite lerigt, men det var värt att klafsa i lera några gånger för den obetalbara utsikten som väntade oss. Underbart!


image21

Jag är ganska nöjd att min grupp gick först.. :)

image22

Mycket roligt hände under resan. Det blir svårt att berätta om allt, för allt händer ju i ett sammanhang. Som när jag fick igång ett gäng trötta ledare att leka klappleken på en ledarsamling. Haha. Så i gasen har jag aldrig sett nån över den b-leken *haha*

image24

I vilket fall kom vi så småningom till vårt mål - katedralen i Canterbury, platsen där Thomas Becket mördades. Katedralen var helt enorm och fick Linköpings Domkyrka att likna en friggebod i jämförelse. Men jag tror ändå jag föredrar friggebodar då de ger en mer gemytlig känsla.

Väl hemma väntade ett tomt hus. Det var lite tråkigt. Efter att ha delat sitt liv tillsammans med 140 andra så blir det lätt lite ensamt. Dessutom saknar jag någon att sakna.

Pilgrimsresan var inte bara leriga stigar och fina vandringar, trötthet, glädje, mässor och skoskav. Det var även en inre resa. En mycket större resa än jag trodde innan jag åkte. Det är häftigt. Jag skulle vilja uppleva enkelheten lite mer. Det är skönt för själen.