STCC

Sådär! Nu är finalen över. Jag vet inte riktigt hur finalen var, för jag satt i depån och såg.. Ja. Line-up.. Inte så mycket mer faktiskt. Men det var ju trevligt ändå. Inga allvarliga skador att ta hand om för vår del. Skönt det. Det finns bilder på www.sjukvardare.se! Kolla!

I övrigt börjar praktiken på psykmottagningen i morgon. Ska bli kul och spännande! Undrar hur det är?

2 dagar och 32 minuter kvar

En helg närmar sig. Det ska bli en ledig helg har jag bestämt. Trots att det är tonvis med saker att göra. Men jag behöver en helg att bli människa på.

Jag är så trött. Inte fysiskt, för jag har äntligen blivit fri från förkylning och allt, men trött i huvudet. Det är så mycket nu, både i skolan och utanför. "Världen är full av tappade sugar" som pappa brukar säga ibland - och där någonstans i högen ligger min. Jag ska bara hitta den. Det tar kanske en helg.

I helgen är det STCC också. Det blir antagligen den sista tävlingen jag åker på i år. Ska bli kul.


Framtidsplaner

Idag har jag haft skola. Efter det ringde jag till Förbundsansliet och pratade lite. Jag kände att jag behövde lite stöd. Fick en massa bra idéer och det är ju alltid bra. Tyvärr verkar det inte finnas mycket att göra för att göra det som hänt ogjort, men man kan åtminstone se till att det inte händer igen. Nåja. Det är det där med spilld mjölk och grejer som jag har så svårt för.

Man ska ju även vända andra kinden till, men ibland kan det bära emot om någon slår hårt.

Eftermiddagen gick till att söka efter universitet som har anestesivubb, samt inte har PBL. Det kan bli spännande.

The Annoying thing

Jag vet inte vad jag ska göra. Det är inte roligt längre. Ansvar. Förväntningar. Sådant man borde se fram emot och eftertrakta, men efter helgen är det något jag känt att jag lika gärna kunde önska bort.

Men jag skulle antagligen ångra mig.

Vad ska jag göra?


Supersugen

Ikväll såg jag "Supersugen" på bio. Till en början satt jag och skruvade mig nervöst i stolen och undrade om jag hamnat i fel film, men efter ett tag tog det sig. Den var faktiskt rolig. Otroligt larvig humor, men vad sjutton.

Idag hade jag en tanke, men den föll bort. Kanske efterdyningar efter ett nästan vaket dygn i helgen på Nattkampen. Vi vann inte, ganska tippat, men det var ju roligt i alla fall! Väldigt lerigt på sista kontrollen så jag tog med mig ett kilo lera hem tror jag.

Men som sagt, tanken kommer kanske senare. I morgon är det DS-möte direkt efter skolan, ska bli kul. Jag måste bara hitta gnistan. Jag vet inte var jag lade den. Som tur är är det Sigtunahelg snart. Det är där den brukar finnas.

Jag har saknat någon idag. Shit.

En lång natt går mot dag

I morgon ska jag på Nattkamp. Detta roliga arrangemang som får mig att bli som "barn" på nytt. Jag var på min första Nattkamp år 2000, straxt efter min konfirmation. Då hade jag ingen aning om vad som väntade mig, men av någon anledning kom det att bli ett av de bästa minnena från konfirmationen. (Även om det var efteråt.)  Nåja. Sedan dess har jag varit med varje år, så detta blir min 8:e omgång. Å jag ser fram emot det lika starkt nu så som förr. Om inte mer. *haha*

Nästa år är det speciellt. Då är det "vår" tur, alltså Linköpings distrikt som ska anordna kalaset. Det ska bli skoj. Jag har ju kommit med förslag på plats och tema som klubbats, så jag känner mig väldigt inblandad. =)

Det kommer bli roligt. Nu ska jag packa det sista och sen ska jag se om jag kan skriva klart mitt PM till måndag, för på söndag eftermiddag har jag en vag aning om att jag inte kommer att vara i skick att kunna producera en vettig text överhuvudtaget. *haha*

Ha en bra helg mina vänner!

Verkningar och biverkningar

Livet är fullt av mysiterier. Man kunde tänka sig att det skulle vara nog med alla mysterier som händer i det verkliga livet, IRL. Att dagligen fundera över känslor, social interaktion, livet, döden, roller, etik och moral - det räcker inte för den moderna 2000-talsmänniskan! Nepp. Vi vill ha mer att fundera på. Som hur en blogg kan påverka livet.

Jag bloggar, driver en hemsida, har nyligen gått med i Facebook, är medlem i diverse communitys, chattar på IRC, MSN, osch så vidare och så vidare. Det jag skriver läses av människor som är mina vänner, av människor jag inte ens känner. De läses av någon i Örnsköldsvik (nu vet jag vem!), av människor som befinner sig i Kina (!!!). De läses av människor i kris, av människor med mörka tankar, av människor med positiva tankar, av människor som är glada. Kort sagt: alla möjliga människor läser detta i alla möjliga situationer.

Vad säger det om dem? Vad säger det om det jag skriver? Helt plötsligt inser jag makten i det skrivna ordet. Att med några enkla meningar kan jag förändra något.
Har jag förändrat ditt liv idag?

7 mil för långt

Nu har det gått för långt! Jag sitter i godan ro och pluggar barns utveckling. Är just nu inne på slutet, puberteten. Men sak samma. Jag lyssnar på musik och på datorn har jag ALL sorts musik. Min spellista är 2,8 dagar lång. I vilket fall.. helt plötsligt går Roland Cedermark igång och jag tycker tänker långt bort i medvetandet att det är ganska trevlig musik.

MEN SHIT! Det är ju samma musik som de spelar på hemmet! Eller åtminstone nåt den äldre generationen skulle lyssna på. Jag har blivit gammal! Insikten drabbar mig likt en spark i mediastinum. Terapi? Starka mediciner? Vad hjälper mot detta??

Mysteriet är löst!

Ett mysterium är löst ;-) Nu vet jag vem av mina bloggbesökare som är från Ö-vik ;-)

Idag har jag mailat om Nattkampen. Men naturligtvis tog det nästan en halvtimme att skriva ett mail, som på bara en sekund åts upp av Hotmail bara för att jag tröck på fel knapp. ("Tröck" är förresten ett väldigt östgötskt ord! Hör av er för översättning om ni inte förstår.) Nåja. Jag skrev ett nytt..

Nu ska jag plugga till telefonrådgivningen på måndag. Jag har läst om vaccinationer mot röda hund och nu ska jag ge mig på mässling och scharlakansfeber. Känns lite läskigt detta.. Massor att plugga så det är hög tid att sätta igång! Nu.


Ännu en dag

Jag är fortfarande förkyld. Det är ju typiskt.... Det vill inte ge sig riktigt. Huvudvärk, feberkänsla och all denna snor! Att det inte tar slut är ju helt märkligt. Men tur i alla fall att jag inte blev sjuk under RfM eller inför Nattkampen, så på så vis är det ju tajmat.

AU igår. Ganska konstruktivt kanske man kan kalla det. Vi fick mycket pratat och maten var god. =)

Idag är det plugg som gäller. Undersökningsplanen är klar och i morgon är det träff med handledaren. Hoppas den där elefanten som sitter på mitt huvud har lust att stiga av då.

I helgen blir det plugg och ta det lugnt. Kurera mig lite mer. Nästa helg bär det av till Bunn, den stora metropolen utanför Ölmstad. Om ni fortfarande inte hänger med i geografin så ligger det neråt Jönköping och Gränna. Ungefär. Där är det en "förtrollad natt....kamp". Det ska bli skoj! Hoppas vi ses!

Har du för mycket fritid?

Här är några sjukligt roliga länkar!

Först världens gulligaste:
http://www.mypeople.com/sing/index.html

Vem kom först? Hönan eller ägget? Rösta här:
http://chicken-egg.redirectme.net/index.php

Förkyld: Dag 2

Idag tänkte jag plugga igen det som jag inte gjorde i fredags, men det har gått sisodär. Jag har läst lite om forskningsmetodik, men sen blev det inte mer. Däremellan har jag slösurfat och dagdrömt. Jag har bland annat försökt hitta bilder på en skitsnygg pace car som jag såg på "Race" på SVT i somras men utan resultat.

I övrigt har jag känt mig glad. De senaste dagarna har det dykt upp folk som hört av sig till mig utan att vilja annat än att kolla läget. höra hur det är och snacka lite i största allmänhet. Sånt är guld värt att komma ihåg ensamma dagar.

Skriv ett personligt meddelande

Jag har blivit sjuk. Jag är förkyld och väldigt gnällig. Jag vill inte vara sjuk! Usch.

I övrgit är det väl bra.. Ganska mycket i skolan nu. Huh. Mycket att läsa och då har jag inte ens börjat med telefonrådgivningsövningen. Usch igen.

Men det kunde ju ha varit sämre ;-)

En strut

Idag har jag kommit på att jag kan skriva på datorn helt utan att titta på vare sig tangentbord eller skärm och ändå skriva helt rätt och jättefort. Det är ett tydligt tecken på att jag använder datorn lite för mycket.

Nåja. Jag har även upptäckt att några människor inte är vad jag trodde de var. Samt att de jag inte trodde så mycket om i själva verket var helt toppen.

Jag har också upptäckt att folk läser min blogg. Från jordens alla hörn. Åtminstone Sveriges. Jag får se om det spelar någon roll i statistiken att jag tagit bort adressen från min MSN. Samtidigt är jag sjukt nyfiken på vilka det är som läser bloggen. Några namn känner jag till, men sedan får jag gissa ganska mycket. Lämna en kommentar om du läser detta! Ännu har jag inte kommit på vem av er som bor i Örnsköldsvik. Det kanske är pinsamt att erkänna?

I morgon är det fullt upp. Skola 8-12 och sedan "hälsodagen" på Katastrofmedicinskt centrum 13-17. Jag ska förevisa blodtryckskontroller för T1:orna. Tror jag. Eller om vi skulle göra kontroller på dem, jag fattade inte riktigt. Det märks vad det blir, men nåt sånt var det.

Examensarbetet går framåt. Jag har en kompis att skriva ihop med, ett ämne och en bra början. Det artar sig detta.

Så. Nu ska jag sova. Lägga sig vid tio som när man var yngre.. Men jag är fortfarande ung i sinnet... *haha* ...och trött.

Jag upphör aldrig att förundras

Jag upphör aldrig att förundras över mig själv. Hur jag blev, vart jag kom. Hur jag håller på att utvecklas och vart jag är på väg. Det är hisnande.

Rock for Moc

Nu är jag tillbaka från Rock for Moc. Jag kom ju visserligen hem igår, men då var jag så seg så då gjorde jag inte mycket mer än att packa upp blöt handduk, duschade och sov.

Det var en trevlig tillställning, en massa bra musik och trevliga människor att hänga med. På "jobbfronten" (sjukvårdare, vad annars ;-)) var det lugnt. Det var lite plåster och några Alvedon som efterfrågades i stort sett. Men ändå var det sena nätter, men det var nog mest för att man inte ville sova. Haha.

Men som sagt, det var roligt. Jag har bilder utlagda på
sjukvardare.se så det blir inte så många här, men några: