En betraktelse

Jag är lycklig. Det har jag insett nu, när jag i skrivande stund sitter på ett tåg på väg från Kalmar.

Jag har ett rikt liv, för det första. Jag är snart med min utbildning som länge varit ett stort mål i livet. Jag kan för första gången säga att jag är "något", något jag är stolt över. Något som inte bara är en lånad titel, utan något som är en del av mig. Bättre än så kan jag inte beskriva det.

För det andra har jag börjat lära mig släppa taget runt min egen feghet att prova nya saker, vilket har lett mig till några stora händelser. Bland annat att jag numera är båtägare, vilket i sig är ett märkligt projekt. En spontan idé som väcktes nyligen och som plötsligt blev sann under märkliga former.


Jag har äntligen fått jobb. Det är det tredje. Som vanligt blir det aldrig "lagom" i mitt liv. Förra veckan hade jag inget jobb. Denna vecka har jag plötsligt hur mycket som helst att fundera över. Jag är erbjuden jobb på Akutvårdsavdelningen i Norrköping och LAH (Lasarettsansluten hemsjukvård) i Motala. Sedan tidigare har jag erbjudande om sommarvik i äldrevården på ett underbart ställe, nämligen det jag jobbade på förra sommaren. Jag blev även erbjuden (tror jag?) jobb nere i Kalmar på en medicinavdelning. I morgon ska jag på intervju på barnavdelningen i Linköping. Det finns bra och dåliga sidor på allt, vilket gör att jag får svårt att välja. Men jag har en aning. Torsdag är sista dagen för att bestämma mig. Pirrigt.


För det fjärde grundar sig min lycka till stor del i att sitta på ett tåg. Jag har precis varit i Kalmar hos L för en kort, men mysig eftermiddag tillsammans. Vi sågs nyss, men ändå hinner jag sakna.


En dag med båten

Idag började jag/vi tvättande, slipande och putsande av min båt. Till dagens positiva hör att det var jättedålig färg på den, så det lossnade jättelätt med högtryckstvätten. Till dagens negativa hör att yten på båten (gelcoaten) är gammal och skör och således blev det en del märken av högtryckstvätten som måste lagas. I fortsättningen är det borste och hink som gäller. *suck*


image42

Gissa vilken sida som är tvättad? ;)

I morgon ska jag ut till båten igen, denna gång i sällskap av Linn. Vi måste ju kolla hur stora gardiner vi ska hänga.

En lista

 • Vädret utanför mitt fönster: Mörkt och natt. Det är nog uppehåll.
 • Lyssnar på just nu: Datorns sus, ananrs är det tyst.
 • I går gick jag och lade mig: Alldeles för sent, precis som alla andra dagar
 • I dag vaknade jag: Alldeles för tidigt efter att ha somnat för sent. Ca 07
 • Jag har på mig: Svarta byxor, skjorta och randiga strumpor.
 • Senaste person som ringde mig: Min bror
 • Senaste person som jag ringde upp: Linn
 • Senaste person som skickade sms till mig: Linn
 • Senaste person som jag skickade sms till: Linn
 • Senaste vän jag addade på Facebook: Det minns jag inte..
 • Som addade dig: Det minns jag inte heller.
 • Senaste person som mejlade mig: Linn, förutom all spam som kommer
 • Sista sajt som jag kollade på: www.svenskakyrkansunga.se. Jag kikade på bildarkivet.
 • Ska göra idag: Det är ju snart morgon. Då ska jag sova, sen ska jag pyssla med båten och städa lite hemma. 
 • Bra eller dålig dag idag? Än så länge är det natt, men jag hoppas den blir bra.

 • Jag är trött

  Jag är hemskt trött. Det är mycket arbete nu med uppsatsen och mycket annat som håller mig vaken. Det mesta är bara trevliga saker, men ändå är jag trött. Klockan är nu 23:06 och jag borde ha sovit för längesen. Men så blev det ju inte.

  Jag har börjat slipa på min båt! Jag skrapade färg på rodret idag. Man måste ju börja nånstans. I helgen kan det tänkas bli en halvdag med båten - lite högtryckstvättning och annat.

  Reslig

  Johannes får hålla för ögonen nu, för nu blir det lite fulbloggning.

  Vi är i slutspurten av C-uppsatsen, vilket är sköt och stressande på samma gång. Skönt därför att det snart blir lite lugnare, men samtidigt stressande eftersom tiden innan inlämning kommer vara körig. Men det går förhoppningsvis bra.

  I helgen fick jag mycket positiv energi då jag var nere på besök i Kalmar. Det var underbart.

  Idag fick jag ett samtal från sjukhuset där. De hade ett jobb som jag kunde vara aktuell för. Det är ju alltid trevlig. En stund senare var jag på intervju i Motala för ett annat jobb. Dessutom sökte jag ytterligare ett jobb under lunch idag. Mycket jobb med jobb är det helt klart. ;)

  Jag har även gjort det första inköpet till min båt. Jag var på ÖoB i Motala och inhandlade en brandsläckare. Det kan ju vara tryggt, även om man är helt omgiven av vatten ;)


  Mycket som händer och fötter

  Det är mycket på gång nu. Mitt liv känns precis som förut, men ändå inte. Jag är mycket lyckligare nu, på ett sätt som är alldeles märkligt. Anledningarna är många, antagligen så många att jag inte alls vet vilka de är. Men de viktigaste är att mina drömmar har slagit in.

  En liten period har jag varit utan dem - dagdrömmarna - på grund av en massa stress. Lite av det har säkert lyst igenom på bloggen här. Men nu...nu är det bra. Jag har nyligen gjort slag i saken och förverkligat en liten dröm - att skaffa båt. Det är en hel del jobb som återstår, men jag tror mig klara av det ganska enkelt. Sedan börjar arbetet med C-uppsatsen att arta sig. Det känns inte längre helt omöjligt. Det värsta jobbet är avklarat nu och det är helt underbart. Mycket jobb återstår och jag är fortfarande stressad över om vi ska hinna klart till vår tidiga deadline eller inte, men jag ser just nu att det finns möjligheter i alla fall.

  Till sist har jag träffat en underbar person. Det är det som påverkar mig mest tror jag. Jag är lycklig.

  En Hel Helg

  Klockan är kvart i nio på kvällen och jag har sysselsatt mig med något av det värsta jag vet: att packa upp en packning från ett underbart läger. Alla dofter, alla grejer som man tar med sig kommer över mig. Det är samtidigt väldigt trevligt.

  Helgen tillbringades nere på Gransnäs, på "En Hel Helg". En riktigt bra helg blev det. Det började med att jag åkte till Tranås där jag träffade L. Det blev pizza och vidare färd mot Gransnäs. Tråkigt nog blev jag åksjuk, fick ont i huvudet och kände mig allmänt hängig. Men efter lite Alvedon, sallad, äppeljuice en kvarts vila och lite annat blev det genast bättre.

  Under lördagen hade jag "uteaktivitet" i regn/snö. Några tappra människor kom, dock utan jackor till att börja med, så uteaktiviteten som jag hade tänkt mig från början blev ganska rumphuggen. Jag tror ingen hade velat baka pinnbröd och bygga vindskydd i snöblandat regn fick jag för mig, så istället gjordes det ett "tak" till en station på spåret senare under dagen. Ett spår som ingen gick. Men nåja.

  På kvällen var det sing-a-long med Melodifestivaltema. Riktigt roligt att titta på, men inget för mig kände jag. Därefter Melodifestival som vi "smet" ifrån. Det landade inte riktigt inom våra intresseområden om man säger så.

  En bra helg var det. Nu sitter jag och saknar.