En stjärna i himlen

Idag blev inget som jag tänkt. Som vanligt. Men det blev ganska trivsamt ändå och dagen är ju inte slut än, så mycket kan fortfarande hinna bli konstigt.

Så här gick det till: I morse vaknade jag tidigt och var urtrött, men släpade mig upp för att skriva ihop lite till skolan. Väl på basgruppen gick vi igenom nåt helt annat. Vi bestämde en massa grejer inför ett semniarium och därefter var det slutbedömning. Det gick bra. Fick G på hemtentan P och jag skrivit. Gött! Fick G på praktiken också..hade iof inte väntat annat.

Sedan gick vi (jag och P) ner mot stan för att köpa nåt till praktikplatsen. Gick via mig och sen via P för att hamna på Baguetten för en pizza. Sen köpte vi godis och P köpte en ryggsäck. På vägen tillbaka hittade P en nyckelknippa som jag lämnade på polishuset och så fick vi stjärna i kanten för det.

Nåja. På vägen från Polisen ringde jag lite om "Rättvis helg", fick inga svar.. :/
Så vid halv tre kom jag hem och här är jag nu.. Jag hade tänkt lägga hela dagen på omvårdnadshemtentan, men det blev inte riktigt så. Det får bli i kväll, såvida jag inte ska packa och göra i ordning till helgen.

I morgon ska jag till Skäggetorp och köpa en motionscykel. En mycket lång historia som jag tar nån annan dag.

Sen ska jag kanske träffa S lite. På eftermiddagen blir det stiftskansliet och träff med förbundsordföranden, sen styrelsehelg. Blir ju bra det. Har helt tappat konceptet, men jag hoppas jag hittar det under dagen...

Haha

http://www.youtube.com/watch?v=3UhPNUxqaOU

Jag har ägnat alldeles för mycket tid på morgonen till att kolla på japansk underhållning. Det ena mer sjukt än det andra. Detta var dock inte bara sjukt, utan även roligt!I övrigt har jag läst om gastroenterit, som jag troligen skriver min omvårdnadstenta om, satt igång en omgång tvätt och ätit frukost. Suck. Inget blir gjort.. Jag gör allt utom att plugga.

Man skulle kanske sätta igång nu. Nu... Nu. Nu.... Eller.... nu. Äsch.

Ännu en film

Ännu en film på YouTube som jag laddat upp.. Denna grej är också lite rubbad.

http://www.youtube.com/watch?v=nnD5d-7yeM4

OBS! Papperet är inte använt. Det ligger bara där...


Förbenat

Idag har jag varit i Berga = trevligt.
Idag har jag varit på praktiken = trevligt (lugn dag)
Idag har jag haft basgrupp = ganska trevligt
Idag har jag och P skrivit jobbat med pedagogiken = inte så skoj, men ändå lite trevligt
Idag har jag kollat min mail = blev irriterad

Idag har jag stressat som en idiot mellan allt trevligt. Allt jag gör tycker jag är trevligt, men allt händer på en å samma gång, vilket gör mig frustrerad. Då räcker det med ett jobbigt mail för att hela dagen ska kännas helt kaiko. Sen att det dyker upp nåt spam-virus-trojan-skit på min dator var tredje minut gör mig inte på bättre humör. Nej usch och fy!

Nu ska jag sova innan jag blir knäpp.

HLR

Nu på morgonen har jag haft HLR för de nya sjuksköterskestudenterna. Det gick ganska bra vid första gruppen och ännu bättre andra gången! Så det känns bra. Det var lite svårt att hitta sin roll som instruktör när allt gick på film. Dessutom en ganska duktig tidspress. Med 10 minuter att spela med så blir inte mycket gjort. Men det gick bra som sagt.

Senare ska jag eventuellt träffa P och då ska vi skriva ihop oss om vår pedagogiktenta som ska in på fredag. Jag har en ganska kontrollerad panik angående denna uppgift. Dags att vara klar snart!

Sedan är det AU på stiftskansliet. Måste förbereda lite nu!

Solen skiner idag förresten. Det är bra. Ta er tid att titta ut.
- Förresten, jag ringde skatteverket igår och kollade reglerna. Det verkar inte så komplicerat.


Måndag - jobbardag?

Ännu en dag på EMA. Lite som vanligt. Många Nutriflex idag.. I och med att hängarna är så små är lillfingret det enda finger som man kan bära de i.. Därför kan jag snart sjukskriva mig för ett översträckt finger.. Haha.

Jag är supertrött och ska ha HLR i morgon vid 0800, det blir ju bra det.. Zzzz Tack för att det är filmbaserat numera! Lite skeptisk till det. Inte alls lika kul att leda då. Sen får man ju mindra pröjs. Hehe.


Söndag - vilodag?

Idag var jag på EMA (Endokrin- magtarmavdelning) 0645-1530. Gick idag med en annan sjuksköterska och det gick bra. Fick göra nästan allt helt självständigt, så det var skoj!!

Sedan var det möte med ambulansteamet och prata lite om hur vi ska göra i vår och sommar. Tyvärr lite rundgång som vanligt, men jag antar att det blir så i en del sammanhang.

I alla fall. På vägen hem i bilen så filosoferade jag om det här med att våga. Man kanske skulle våga satsa mer på det man tror på, även om man redan från början inte vågar tro på det. *hm* Djupt blev det.... ;-)

Jag har fått nåt skit på datorn som flippar upp reklamrutor över min skärm varannan minut. Mycket irriterande. Måste ta bort det nån dag. Orkar inte just nu :p Nu ska jag sova och så upp tidigt i morgon för att skriva pedagogiken och så till EMA igen.


(Ytterligare ett inlägg som började med en djup tanke och som slutade i total ytlighet. Inte ens jag bryr mig om att läsa det. Så illa är det idag. Skärpning pågår.)


MItt loppisfynd

http://www.youtube.com/watch?v=XFpMkPxINRo
Fantastiskt rolig och smått ondig maskin!

Släppa taget

Idag har jag känt mig på bättringsvägen. Vaknade upp med hick-hack-hosta och hostade i en timme, men sen gick det nästan över.

Under morgongen satt jag i telefon med J i Berga och klurade på Musikfesten och så var jag nere på skolan och kollade på den nya HLR-filmen. Ska ha utbildning på tisdag. Sen hem och åt och sen skriva hemtenta. Kom upp i nån sida. Det får räcka så länge tills vi har gjort analysen.

Sen har jag inte gjort så mycket. Det blev ingen praktik idag, det känns dumt att gå dit och må lite halvdåligt/halvbra och kanske smitta nån patient. Jag siktar på att gå i morgon och kanske hinna med lite patientundervisning så man har nåt att göra i helgen.

Möte med ambulansteamet i helgen. Ska försöka gå. Har anmält mig till lite uppdrag i sommar. Blir ju bra.Så var det där med att släppa taget. Har "nästan" bokat ett möte med Venturezone. Nåt slags sammanslutning som hjälper till/uppmunntrar/hejar på studenter och andra att driva eget. Tänkte höra mig för lite om olika regler, försäkringar, osv som kan vara bra att veta om. I fall att. Ska bara få tummen ur och boka det! De verkar ju trevliga om inte annat.

Det kostar ju inget att få veta lite. Kunskap är makt.

Uppdatering

En liten uppdatering på vad som händer och sker:

Jag har blivit sjuk. Det började i söndags kväll med lite allmän olustkänsla, på måndagen var jag på praktiken och sen borta på kvällen, och började känna mig riktigt risig då. Knaprade Ipren och gick sedan och lade mig och vaknade en timme senare med världens febervallning. Jaja. Tisdagen tillbringades i sängen och idag, onsdag, har jag orkat vara vaken i hela 4 timmar i sträck.

Jag missar en del skoljobb tyvärr. Lite stressande.

Påsken var fin. Jag tog ledigt från allt skoljobb och hade några lugna dagar. Skönt. Fick ett påskägg av S i måndags. =)

Det är väl vad som hänt sen sist.. Det har säkert hänt mycket annat också, men jag orkar inte utveckla det mer.Jag har förresten insett att det är ganska mycket pyssel med att vara ordförande. Inte några stora, jobbiga saker, men mycket "smått". Det kommer frågor och åsikter på mail, allt från en trasig länk på hemsidan till om vi ska engagera oss i Fair-Trade City.

Sen ska DS-helgen planeras. Men det är ett mindre problem tycker jag, för så fort det är nåt praktiskt, handfast att göra då är det inte alls jobbigt. Hur dumt det än låter.

Tidsmaskin

Idag borde jag ha pluggat till pedagogiken, men det blev inte mycket gjort tyvärr. Jag får göra mer nu ikväll istället. Jag satt och kollade på gamla mail idag. Det äldsta sparade jag har var från juni 2003. Det var längesedan. Så många minnen. Så mycket som jag sa och tänkte då. Det var roligt att se. Återigen blir jag sugen på att göra allt det här till en bok, men jag vet ännu inte riktigt hur den ska se ut. Men jag forstättre drömma och tänka så kanske det blir något av det.

Cityakuten del 3

I fredags gjorde jag min sista fältstudiedag på Akuten. Det blev en kvällstur (1145-2100), med den "kända" sjuksköterskan. Det blev ganska bra. Första timmen hände inte mycket. Jag pratade med M från ambulansteamet, läste en bok om A-HLR och städade en brits. Kändes väl lite sådär utvecklande.. :p

Sedan blev det så äntligen dags att göra något, och "göra något" i detta fallet innebar en drös PVK ("nål i armen" för dem som inte slänger er med min vokabulär :p), några EKG, lite prover, kontroller, m.m. Kvällen flöt på med en hel del sådant att göra. Framåt kvällen blev en av patienterna som varit på akuten i många många timmar försämrad i sitt tillstånd med kramper, hyperventilation, m.m. Så där blev det lite insats. Det kändes bra när man kan göra något som är till nytta i ett sådant läge. Jag sände en liten tanke till vårdlärarna på P10 som lärde ut en del bra "knep" till sådana här "omöjliga" situationer. Funkade bra. Blev lite stolt över mig själv.

Det känns som om min personliga tagit stora steg framåt. Under de här tre dagarna har jag tänkt på att mitt adrenalinpåslag inte alls är så högt som det var första gången jag var där, trots att jag denna gången varit mer "hands-on" på patienterna som varit illa däran. Det känns bra. Jag känner mig trygg.

Jag vill sända ett tack till de sjuksköterskor och undersköterskor jag har fått gå med under de här dagarna, samt till alla andra som jag varit i kontakt med på mottagningen.