Idag gäller det

Idag börjar intervjuerna på riktigt! Några timmar kvar. Jag är inte nervös än, men jag antar att det kommer.

Skriva skiten ur allt!!

Jag skriver så mycket på den här bloggen. Mina tankar, funderingar, min längtan. Jag har börjat bli personlig på Internet. Jag vill inte! Jag vill inte! Mina känslor och mina tankar är bara till för mig och de som jag anförtror mig åt. Jag borde kanske lägga ner det här.

Samtidigt finns en längtan efter att skriva skiten ur allt! Att skrika ut min längtan i ett avgrundsdjupt hål och veta att där nere i mörkret sitter okända människor och hör mitt eko. Men jag vill inte. Jag vill inte att de ska höra.

Jag vill att de ska förstå.


Berguvar och elefanter

Sigtunahelgen är till ända. Sammanfattningsvis kan man säga att det var intressant att träffa de andra styrelserna och ordförandena, att få tips och trix för hur man kan göra. Jag fick en hel lista med bra tips efter att ha samlat dem lite i smyg =)

Det var spännande möten, både de formella och de mellan mig oc hde andra människorna där. Sist men absolut inte minst var det kul att träffa folk!

Det finns mycket att säga om helgen. Men jag tror jag låter det vila så länge. Att beskriva en känsla är inte bara omöjligt. Det är dumt också, för då tappar den lite av sin magi.

För två veckor sedan började jag ana det. I lördags blev känslan en tanke. Idag fick jag bekräftelse på den. Jag har börjat leva igen.

XYZ

En lång dag idag. En mening utan verb. En dag utan så mycket händelser helt enkelt. Först basgrupp med utvärdering som säger precis samma saker som alla andra utvärderingar. Sedan plugg inför seminariet i morgon, det som handlar om omvårdnadsbegrepp. Jag har för mig att jag skrev om det tidigare.

Samtal på MSN, slösurfa på nätet. Plugga. Fippla med Facebook (ja, jag är nere i det träsket också). Så går ännu en dag.

Måndag och tisdag var helt igenom röriga dagar. Inget blev som det skulle. Men vad gör man? Jorden fortsätter ju ändå att snurra, så det är väl bara att stanna kvar och vänta.

Snart helg! Det ska bli så skönt att komma iväg! Sigtunahelger brukar vara bra för självförtroendet, så jag hoppas på en ny kick i år! Sen är det väldigt kul att träffa folk också.


På tal om....

Dagen blev inte riktigt som planerat. Antagligen blir inte någon annan dag det framöver heller. Vårt examensarbete fick en stor adrenalininjektion idag och det känns spännande! Dock blir det mycket jobb på en gång! Men det blir nog kul!

Hoppas morgondagen håller sig lite efter "schema". Ett mycket tätt sådant. Men det blir kul!

Jag vågar knappt erkänna det, men jag är nervös inför allt som händer i morgon! Hur ska det gå? Fortsättning följer...


Tomt på idéer

Efter att på sistone ha halkat in på lite djupare ämnen och områden på denna blogg så är inspirationen nere på något som kan liknas noll idag. Men följande har hänt och ska hända:

  • Jag har nyss varit och sett Simpsonsfilmen. Måste varit sist i världen med det. Minst.
  • Ny skolvecka i morgon. Ser faktiskt fram emot den.
  • Att ladda inför Sigtuna blir det också i veckan. Ska bli kul. Som alltid.

Hur ska det gå? Jag är så nyfiken.


Jag är inte ensam!

Det finns 19134 personer i Sverige med tilltalsnamnet Arne. Jag är inte ensam! Tjohoo!

Kolla ditt namn på:
http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp

På tal om namn blir jag ju smått nyfiken på de anonyma kommentarer som har börjat dyka upp här...


Hur ska det gå?

Jag undrar hur det blir. Jag undrar hur det gick. Tänk vilken chans jag fick!
Tankar som irrar. Känslor som hoppar. Mitt i detta kaos står någon och ropar:
- "Vem är du?" -"Vem är jag?" Jag skymtade något av svaret idag.
Ett svar som väcker undran, längtan och frågor. Något i mig står i lågor.
Det är min själ som fylls av liv! Det är mitt livselixir!
Jag undrar hur det blir.


Jag vågar nästan citeraUngefär så här känns det idag.

Martin läser min blogg

Det är så spännande med en blogg. Jag har egentligen ingen aning om vilka som läser det jag skriver, men uppenbarligen är det en spridd skara. Dels ser jag ju statistiken, men det roligaste är att träffa folk på de märkligaste platser som kommenterar det jag skrivit. Roligt roligt.

Idag har jag snöat in på Hultsfred. Jag fick en idé om att åka dit i sommar. Tråkigt nog vet jag ju ingenting om hur min sommar blir, med jobb & allt annat. Men det märks. Det fanns inte ens datum för festivalen på den officiella hemsidan, så det är ju inte läge att oroa sig än.

Är det någon mer som ska dit och kan ledsaga mig ut i detta okända evenemang?

En ly lista! Tjoho.

1. Värsta känslan?
Att vakna och inte veta var man är.


2. Bästa känslan?
Att vara omtyckt och älskad.


3. Din första tanke när du vaknar?
Nej. Inte än!


4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?
"Sonne" av Rammstein. Dock är min telefon på ljudlös 99% av tiden.


5. Har du någonsin varit kär?
Ja.


6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Tapeter, tavla, anslagstavla, ett litet skåp och lite annat.


7. Vad har du under sängen?
Massor.


8. Ser på?
Nyheterna och Simpsons ;)


9. Lyssnar på?

Allt möjligt!

10. Skriv nått smart!
Man ska aldrig fråga "Hur är det?" om man inte kan hantera ett dåligt svar.

11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?
Säg det...


12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS?
"Vi hörs senare :)"


13. Vad vill du bli när du blir stor?
Narkossköterska och egen företagare.

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?
Fråga dem! Jag vet väl inte.. Men jag kan gissa på ambitiös, ständigt trött och lite smått tokig.


15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?
Som om jag skulle skriva det på en blogg...


16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Sprint. Jag var snabbast i skolan på högstadiet, men sen kom det av sig...


17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?
Blindtarmen sägs det att man kan klara sig utan..


18. Vilken superhjältekraft vill du ha?
Otroligt stark.


19. Vad är du beroende av?
*haha* MSN kanske?


20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
En kompis, för då är inte ön öde längre.


Sista dagen på psyk

Idag gjorde jag sista dagen på psyk. Idag var jag på ett nytt ställe, på akutenheten. Det var mycket intressant. Jag lärde mig en del om mig själv på kuppen. Mer om det i morgon. Kom nyss hem efter att ha gått hem via kyrkan ;-) Jag slutade tidigt så jag hann dyka upp i kyrkan nån timme, så det tog "lite" längre tid hem.

Inte visste jag att det fanns sådana människoöden. Sådant jag läser om i tidningen varje dag, det hände rakt framför mina ögon. Det berörde. Djupt.

Var är du?

Ja, var är du?

En söndag aften

En helg är till ända. En helg som innehållit mycket plugg tyvärr. Men nu börjar jag känna mig klar.

Veckan som kommer innehåller sista dagen på sydost, sedan ett kvällspass på akutenheten. Därefter är det "ledigt". Så ledigt det kan bli när skolan ständigt gör sig påmind och det är AU på måndag, styrelsemöte i Berga på onsdag och födelsedagsfirande samma dag. Huvaligen.

Jag hade lite planer för torsdag och fredag, men jag får se om jag hinner utveckla dem, eller om plugget tar tiden istället. Vem vet. Det märks.

Idag hade jag och Maria ett intressant samtal på MSN. Vi pratade lite om det här med att våga. Jag har tänkt på det efteråt. Det vore så fint om jag vågade tro på allt jag hoppas på. Kommer jag att våga göra det?

Hålla sig uppe

Oj. Nu är det dags att uppdatera bloggen! Jag har varit lite dålig på det på sistone, mest beroende på att jag inte har haft så mycket lust till att skriva. Jag har som bekant praktik (VFU som det heter) en psykiatrisk öppenvårdsmottagning på US i Linköping. Det är intressant. Jag träffar inte så många patienter, men alla i personalen är väldigt snälla och måna om att jag ska läsa och förkovra mig så fort jag inte har något att göra. Men i vilket fall är dagarna ganska långa och efter dagens alla intryck blir bloggande lidande.

Jag hade en känsla idag som dröjde sig kvar länge. Något var det som rörde runt i mig. En angenäm känsla. Värme, förväntan och lite pirrigt. Men samtidigt en känsla som väcker frågor. Vad är det som händer?

Glädje och andra känslor

Det här med känslor är underliga ting. Varje morgon vaknar jag med ett ganska hyggligt humör, för det mesta känns allt toppen. Dagen kunde mycket väl ha fortsatt så om det inte vore för små, små saker som andra människor säger och gör. Saker som får mig att tappa modet och lusten.

Idag var jag färdig att kasta in handduken och skrika åt världen: "Men gör det själv då!". Men jag gjorde det inte. Jag vet inte om det är för att jag var feg, eller om jag helt enkelt är för envis för det. Jag vill gärna tro att det jag gör är bra och de gånger jag får beröm eller får höra "tack" - de tillfällena är de jag jobbar för.

Jag inser att det är obekvämt att sticka ut hakan och säga ifrån. Att bryta mönster hotar vissa människor, de som känner sig trygga i gamla vanor. Därför ser nog många nytänkande som ett hot mot dem själva. Tråkigt nog. Tråkigt nog kan en del inte se förändring som ett framåtskridande. De ser bara vad man förlorar, men inte vad man vinner.

Jag borde inte bry mig egentligen. De som klagar är i minoritet och därför vill jag gärna tro att jag är på rätt väg. Men ändå. Det är svårt att låta bli att ta åt sig.

Jag är trots allt inte mer människa än någon annan.

Tillbaka i cyberspace

En vecka har gått på praktiken. En arbetsvecka alltså. Det har varit intressant att se hur en psykiatrisk öppenvårdsmottagning fungerar. För det är på en sådan jag har varit.

Det har inte blivit så mycket patientkontakt för min del, vilket jag tycker är mycket synd. Det är ju därför vi är på praktik. Men alla är så snälla och ger mig massor med litteratur och annat att fördjupa mig i, så det är trevligt.

Lite kontakter har jag fått. Jag har varit med på medicinutdelning (en del kommer och hämtar sina mediciner med jämna mellanrum), några provtagningar har jag fått göra och idag var jag med på ECT-behandling. ECT är en behandling mot till exempel depressioner då man sänder ström genom hjärnan. Det görs förstås när patienten är sövd.

Det är ungefär vad jag har hunnit med i veckan. Får se vad nästa vecka har att bjuda på!

Helgen blir lugn. Hemmahelg. Ska plugga, förstås. Det är en hel del skrivande. Vi ska bland annat läsa en bok och relatera den till ett omvårdnadsbegrepp som är relevant till terminens innehåll. Visst var det en solklar uppgift, eller hur? ;-)