God Jul

Min fina gran =)


God jul på er alla!

Med mina fem kulor i granen, en halv glitter-remsa och en julslinga från Myrorna pryder jag mitt lilla hem. Man må håna denna sneda och föga vackra skapelse, men se - på julen är man vacker bara man har glitter.

Dagens jobb

Idag var det en stressig dag, en av de värre på jobbet den här månaden. Telefoner ringer, datorer strular, nätverk ur funktion. Patienter är sjuka, aggressiva, sura, förvirrade, förgiftade, uttorkade, överförfriskade. Anhöriga är upprivna, arga, ledsna och ur spel. Doktorer är långsamma, osäkra, tidskrävande. Sjuksköterskor är uppstressade, förbannade, uppgivna, kaffesugna. Undersköterskor är hungriga, stressade, pressade. Över detta härskar Kaos.


Vet ni vad det märkligaste är? Jag trivs med mitt jobb.


För där är det lugna arbetspass när telefonen är tyst, datorerna fungerar, nätverken jobbar. Patienterna är på väg hem, snälla, glada, hemlängtande, nyktra och pånyttfödda. Anhöriga är tacksamma, glada, bakar kakor och skriver dagens ros. Doktorerna är effektiva, skojfriska och berättar fräckisar. Sjuksköterskorna är ompysslande, förlåtande, överseende och obändligt målmedvetna. Undersköterkorna är underbara, hjälpsamma, påputtande. Över detta härskar Frid.


Det är de här dagarna man vet att man har valt rätt.


Om att åka tåg.

Idag skulle jag åka till Kalmar med tåget. På perongen mitt emot står ett par, en kille i dörren på tåget, på plattformen står en tjej i lila strumpbyxor och en lila mössa. Jag ser bara nacken. Killen ser glad ut. Han har en stor ryss-mössa som miss-matchar hans kostym nåt enormt, men han tar på den och klappar om den och ser glad ut. Konduktören visslar i pipan och de kysser varandra. Jag blir glad i hjärtat av det. För jag vet, att det där kommer vara jag om några timmar. Vet ni vad det bästa är? Jag kommer gå av tåget.


Uppdatering

Bloggandet har legat nere ett bra tag, intresset har vänts mot mycket annat viktigare i

livet. Tiden har gått till min flytt, lägenheten, relationer, jobb och annat som känns

viktigt i mitt liv just nu.