Tummelisa

image43

På tal om något helt annat börjar båten bli klar. På bilden ses grundfärgen som jag lade på för några veckor sedan efter ett idogt slipande. I onsdags lade jag på den slutliga bottenfärgen, så nu är den svart. Det röda på bilden är rubbat och vaxat, så det enda som återstår innan sjösättning är att måla vattenlinjen, samt att undersöka att motorn fungerar och smörja upp den.

Det finns massor, massor med småjobb också, som att tvätta dynor, fixa med elen och annat, men det får vänta just nu eftersom jag inte hinner och det är inte avgörande för om den ska komma i vattnet eller inte. Allt det där kan jag göra senare, även när den är i hamnen. Det här blir bra.

Kostnaderna för båten är det många som undrar över, av någon konstig anledning. Att ha båt behöver inte vara dyrt, det är mest jobb som krävs. Hittills ser utläggen ut som följer:

båt

5000

rubbing

89

brandsläckare

195

fendersnöre

35

krokar till fendrar 2 st

18

Slipkloss

39,9

krokar till fendrar, 3 st

20,7

båtlack

69,9

växelhusolja

29,9

bottenfärg

279

grundfärg

189

lgf-skylt

129

spännband 4 st

199,6

 

6294Övrigt material fanns hemma, till exempel högtryckstvätt, slippapper, borstar, verktyg, lack, tape och gelcoat-lagning. Utöver detta kommer utlägg för bensin vid alla transporter, medlemsavgift i båtklubben och hamnavgiften. Så mycket mer kommer det inte att gå åt hoppas jag.

Som en parentes kan nämnas att båten har fått ett namn nu - Tummelisa - även om hon inte är högtidligen döpt ännu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback