I morgon...

I morgon är det Rock for Moc. Denna tillställning jag sett fram emot ett tag, det som gett lite framtidslängtan. Nu är jag snart där. Det ligger bara knappt ett dygn och 18 mil längre bort. Jag tror det blir roligt, bara jag själv hittar lite go i morgon. Jag får sitta och ladda i min ensamhet i bilen upp. Som tur är får jag sällskap i bilen hem, åtminstone de första 14 milen, annars hade man väl tråkats ihjäl.

Har lite grubblerier för hur 17 jag ska hitta dit. Men det löser sig väl. När 50/50 chansen är slut kan man ju alltid ringa en vän och fråga. Eller fråga publiken. Det funkar, för det har jag sett på TV.

Ikväll är det RIX-Fm festival. Hoppas man inte träffar nån man känner. Jag känner inte för det idag. Men antagligen är hela stan där.

I vilket fall. Bilen ska packas nu, så jag kan dra snabbt och enkelt i morgon.

Förresten.
www.sjukvardare.se är nästan offentlig nu. Ta en titt.

Steget efter

Det känns som om jag har nåt att ta igen. Men jag vet inte till vad, bara att jag har bråttom.


Jag gjorde det!

Haha.. Nu är det gjort. Jag registrerade en egen domän till mina små projekt. Haha. Så nördigt och så roligt. Ungefär som resten av mig. Adress presenteras här senare när det är klart =)

Post-tenta

En uppdatering på vad som skett sedan i onsdags klockan 1200 då min tentatid "officiellt" var över:

Onsdagseftermiddagen tillbringades på en lägergård i sällskap med M. Vi kollade lite på gården och skogen och kikade på ställets möjligheter att hysa in en Nattkamp. Det såg rätt bra ut och jag fotade en del. Därefter bakade jag två tårtor.

Torsdagen tillbringades på jobbet (var på Gläntan) mellan 0645 och 1315. Kändes skoj att vara där igen. På kvällen var det DS-möte där tårtorna förbrukades och lägergården presenterade, bland hemskt mycket annat. Det blev mycket prat och en del skitsnack. Kanske lite för mycket, men ibland måste man få vädra ur sig lite... På hemvägen mötte jag S och vi pratade. Det var sådär. Varför måste Linköping vara så litet?

Fredag var resedagen. Till Västerås och A. Det var trevligt och väldigt varmt. På tågen hem på kvällen träffade jag en lumparkompis och det var trevligt. Han åkte med oss ut till Malmslätt (han bor också där).

Lördag var tidig morgon för tredje dagen i rad. Då var det uppstigning 0520 för SM-rally i Askersund med ambulansteamet. En trevlig dag i ett blåsigt grustag. Inga skadade och inga incidenter för min del, men under en annan sträcka där ett annat ambulansteam var skedde det tråkigheter. Hoppas det gick bra.

image32
Gruset sprutade och motorer vrålade. Rally!

image33
Ambulans 25 982 och Rescuebil 23 072 (bemannad av Askersunds deltidsbrandkår).

Söndagen var hemmadag. Mormor och morfar har precis varit på besök och då åts det mer tårta. Tårta av den anledningen att jag fyllde år i veckan, men som inte firades då.. 


YES!

Jag klarade tentan.. Skulle bara meddela det, så nu är jag på banan igen!

Uppdatering: Gårdagens I-landsproblem blev dagens I-landslösning

Gårdagens "problem" med de olika komradiovarianterna löste sig. Jag gick efter lunch till Clas Ohlsson (som borde ge mig 2.50:- för all sponsring) och kollade på deras grejer (därför att det var närmast dit). Först blev jag besviken då jag såg att de utlovade 9 kilometrarna var 6 kilometer på kartongen :(

Men vid en närare titt såg jag att läget var följande: radion gick 6 km, men jag fick med 2 st headsets istället, vilket inte stod skrivet i katalogen. Så det var inte världsbäst, men det var det som var närmast världskalss för de pengarna (bar 50:- dyrare än den andra radion jag kollade på som gick 3 km).

Jaja. I vilket fall... Nu köpte jag alltså två radio + laddare + headset och nu försöker jag komma på hur man ska ändra klockan. Varför finns allt annat i en bruksanvisning utom det man egentligen stör sig mest på? Eller är det meningen att man ska stoppa i batterierna exakt klockan 12 för att det ska funka? Eller?

Dagdrömmar

image31

Jag gör ett slags "undantag" och visar en bild på mig själv. Jag satt och drömde om lite frihet, så här dagen innan tentan. Förra året var jag och brorsan i fjällen och det var härligt härligt! Jag skulle vilja ge mig ut igen. Kanske inte samma ställe, men något långt bort, orört och fritt. Jag vill helt enkelt se nåt annat är mina böcker.

På bilden har vi precis kommit fram till vägens slut - hit men inte längre. På andra sidan vägbommen börjar vandringen. Just nu kommer jag inte på vad stället hette, men jag har varit där två gånger. Det är väldigt fint.

Vi hade ingen aning om vad vi hade gett oss in på. Våra "minimala" packningar (i alla fall jämfört med många andra vandrare vi mötte) var något sneda (notera topplockets läge i jämförelse med mitt huvud :p) och skorna var kanske inte helt ingångna, men vad gjorde det. Rolig blev det ändå!

Jag vill ut igen!

Ivar och hans vänner

Igår var jag på Ikea och träffade Ivar. Tråkigt nog var han sur och sa inte ett enda ord på hela tiden. Då var Mia ett mycket trevligare sällskap (och hela anledningen till att jag var där). Jag åt pilaff och kyckling, jag har fortfarande ingen aning om vad jag åt, förutom att det innehöll kyckling, linser och russin. Men vad det övriga var vet jag inte.

En kalender inhandlades, så nu är jag redo att planera min höst (ännu mer) ;-)

Nej, jag har inget bättre för mig idag.

om du får mer än 30 är du paranoid.
om du får 21 till 29 är du normal.
om du får 11 till 20 är du nästan aldrig rädd.
om du får mindre än 10 är du aldrig rädd.

Jag är rädd för (mer eller mindre):

[ ] homosexuella
[ ] mörker
[ ] vara singel/ensam föralltid
[ ] va mej själv inför andra
[X] höjder
[ ] svarta katter
[ ] fåglar
[ ] fiskar
[ ] myror
[ ] flyga (Vet inte... har aldrig gjort det)
[ ] blommor lr andra plantor
[ ] bli rörd
[ ] eld
[ ] vatten
[ ] misslyckande
[ ] grodor/paddor
[x] möss/råttor (lite...de har så mycket baciller och parasiter)
[x] hoppa från höga ställen
[ ] snö
[ ] regn
[ ] min mamma
[ ] clowner
[ ] stor folksamling
[ ] korsa broar
[ ] döden
[ ] dö ensam
[ ] himlen
[ ] att mina föräldrar inte gillar vem jag är
[x] bli rånad
[ ] killar
[ ] tjejer
[ ] ha ett jätte stort ansvar
[ ] doktorer
[ ] tandläkare
[ ] att mitt hus ska brinna ner
[ ] tornardo
[ ] orkaner
[ ] sjukdomar
[ ] att tappa bort min iPod (mp3)
[ ] ormar
[ ] hajar
[x] vapen
[ ] fredag den 13
[ ] att fastna någonstan du är
[ ] spöken
[ ] halloween
[ ] skola
[ ] tåg eller tunnelbanor
[ ] udda tal
[ ] jämna tal
[ ] va ensam på natten
[ ] växa upp
[ ] monster under sängen
[ ] läskiga ljud under natten
[ ] att inte genomföra mina drömmar/mål
[ ] blod
[ ] att någon du älskar eller bryr dej om ska bli skadad
[ ] att någon du älskar eller bryr dej om ska skada dej
[ ] kärlek
[x] förlora någon du älskar
[ ] riva dej på papper
[ ] ramla medans du springer
[ ] spindlar
[ ] fötter  
[x] nålar
[ ] ramla ner för trapporna
[x] drunkna
[ ] tatueringar
[ ] folk som inte pratar engelska
[ ] få problem
[ ] skada någon
[x] knivar
[ ] att inte hela världen kommer ta emot Jesus, och brinna i evigheter i helvetet

Tjoho. 9 st. I´m the man.

Dagens I-landsproblem

"Det är svårt att välja när det finns fler än en.." (Gammalt Arne-ordspråk)

Jag har funderat på att köpa en komradio. Frågan är vad jag behöver. Egentligen behöver jag ingen just nu, men ändå. Det är kul att ha. Tanken var att köpa något billigt jox för "slit och släng". Det tråkiga är att jag helst vill ha en med öronsnäcka, för om jag nånsin behöver en radio är det alltid när det är sjukt mycket oväsen runt om (Läs: konsert eller motorbana). Då är det bra med något man kan få in i örat så man i alla fall hör något.

Nåja. Det finns en radio som är ganska billig och kanske bra på
Jula för 349:- Den tänkte jag köpa först, men sen råkade jag se att det finns de på Clas Ohlsson som klarar upp till 9 km och dessutom är stänksäkra. Vad ska jag välja? "Felet" på de från Clas Ohlsson är att ingen av dem har öronsnäcka (kostar 149:- extra per styck) och är lite dyra (den stänksäkra varianten i alla fall - kostar nästan 800:-). Men å andra sidan funkar de förhoppningsvis på andra ställen än där man har "ögonkontakt", vilket vore praktiskt.

Beslutsångest över ett av dagens I-landsproblem.


Jag undrar: Om vänskap

Hur vet man att man är någons vän?

Jag såg gårdagens avsnitt av "Beck - Pojken i glaskupan", som hade ett litet vänskapstema med diverse komplikationer. Det fick mig att fundera lite. Jag tänkte på en del personer jag känner och som jag gärna kallar mina vänner, men som man ändå aldrig känner. De som man kan prata med ganska ofta och ändå inte veta något om.

"- Vad pratar ni om då?" kanske du undrar. Det undrar jag med. Hur går det till när man pratar med någon flera gånger i veckan och helt plötsligt får veta att den har rest utomlands eller är hos moster Greta i Knäckebrödhult. Visst, det är ingen stor grej, men hur kan man ha missat att prata om en grej som varit planerad veckovis i förväg?

Vad vet man då om varandra? Om en del vänner vet man konstiga saker. Hur de ser ut när de sover, deras mammors matvanor, hur det går för deras lillebror i skolan. Man har träffat deras släkt och andra vänner, pojk och flickvänner, mostrar och fastrar, kusiner och hela konkarongen. Man vet vad de tänker, man gissar svaret innan frågan är ställd. Man kan deras rutiner, deras vanor och kanske delar man några intressen också.

Men ändå vet man ingenting. Vem är du?

Vems vän är jag? För vem har jag glömt att berätta om mina planer, mina utlandsresor och besök på långt håll? Vem är jag? Vem saknar mig i detta nu?

Ärligt talat vet jag inte. I nöden prövas vännen. Jag har aldrig varit i nöd, så jag vet inte.

Detta är fånigt roligt

Som sagt. Jag gillar att leta efter fåniga listor! Här kommer ytterligare en i högen:

Gillar du ketchup? Japp. Men inte på vad som helst!
Vem saknar du inte? Vilken dum fråga... Det är miljaredrs människor jag inte känner på denna jord, så antagligen dem?
Senaste film du såg? Hmm.. Beck kanske?
Vem är snällast just nu? Säkert många. 
Vad behöver du mest av allt just nu? En avklarad HBM4-tenta
När var du senast full? Haha.
Har du varit & festat på charterresor? Nej. Har aldrig åkt "charter" och när jag rest har jag inte festat....
Är du glad nu? Nöjd, men inte glad.
Favoritstad i Sverige? Linköping.
Favoritstad utomlands? Assisi.
En kaka som du älskar? Kladdkaka
Kan du visa dig ute helt osminkad? Varje dag.
Går du upp när klockan ringer? Japp.
Vad dricker du helst när du går ut? Men åh..
Vill du hångla? Kunde varit trevligt.
Brukar du sitta hemma själv & dricka? Vatten?
Vad ser du fram emot mest de närmsta 3 månaderna? En avklarad tenta, Rock for Mock, Nattkamp
Vad gjorde du vid midnatt? Hade precis somnat.
Vad var det senaste du åt? Macka.
Kan du köra bil? Jajemän, både bil och bandvagn. Haha.
Vad gillar du att spendera pengar på? Nördiga prylar och mitt eget välbefinnande (t ex sånt som är roligt och gör mig glad)

En ny vecka - nu ska jag snart börja leva

Helgen är till ända och min omtenta närmar sig oroväckande snabbt. För varje dygn som går kommer den (procentuellt sett) närmare mycket fortare än förut. Läskigt!

I vilket fall. Planerna för veckan är för närvarande storslagna:

Måndag: Fika med M och plugg förstås.
Tisdag: Jag går kanske till kyrkan, ska fundera närmare på det ;-) (Plugg förstås!)
Onsdag: Tenta på morgonen och efter det kanske det blir en tur till Getsjötorp (ett stort kanske)
Torsdag: DS-möte på kvällen. Hemma och bakar på dagen antar jag.
Fredag: En tur till Stockholm och hälsa på A. Det är bara det att han inte vet om det än ;-)
Lördag: Uppdrag med ambulansteamet, SM i Rally i Askersund. 
Söndag: Då ska min födelsedag firas (dock inte min riktiga dag). Jag trodde jag kunde smita, men icke... :-p

Så långt om det. Sedan drar skola igång på måndag (27:e) så det gäller att utnyttja sista lediga tiden! 5 dagar i skolan och sedan Rock for Moc. Puh. Detta blir roliga veckor!

Kejsarens nya kläder

Nu har jag äntligen fattat hur man ändrar utseendet. Eureka! Så här blev det.. Kommentarer?

Det blev lite suddig bild överst - jag fattar inte riktigt varför. Det bara blev värre och värre desto mindre jag gjorde bilderna? Borde det inte vara tvärt om - att det blir suddigare desto större man gör? Allt gjort i det fantastiska programmet Paint. :-)

EDIT: Jag har nu gjort om filen till GIF-fil, och då tar det inte en halv dag att ladda den, men å andra sidan blev färgerna kass.. Kan någon ge ett bra tips eller... snälla, hjälp!!

EDIT2: Bilden ligger desstom på en gratis-server som har irriterande mycket down-time. Men vad gör man... Får ta tag i den här bloggen efter tentan (22/8).

AU och Nattkampssnack

Idag var det AU på stiftskansliet med mig, M och P. Det blev mycket att prata om. Kanske inte så mycket till dagordningen, men det är väl inget krav? ;-)

Dryftade lite idéer inför nästa års Nattkamp. Det känns alltid bra att prata med någon med en massa bra synpunkter och idéer! Kanske att min idé håller, hittills tre personer som tyckt den var bra =) Hihi.

Mycket hemligt... Men en ledtråd presenteras:

image30

Är det inte underbart?

image28

Jag satt och drömde mig tillbaka till sommarens alla äventyr. Det här är en fin bild från en av dem: Pilgrimsresan till Canterbury. 150 personer från olika delar av stiftet, i alla möjliga åldrar (mest ungdomar förstås) och tusen olika upplevelser.

Jag såg att samma bild fanns med längre ner i bloggen, men vad gör väl det ;-)

Bara för det kommer en annan somrig bild:
image29

Tältläger på Grönebo. Det var roligt det också! Helt underbara unga ungdomar och äldre jag bodde med från Vist =) Jag saknar er!

Drömmar

Gårdagens inlägg blev visst lite i överkant vad det gäller nördighet ser jag nu. Men det får nog vara så.

Idag har jag pluggat, gick upp redan straxt efter nio och kom igång ganska snart. Pratade lite i telefon (med bättre resultat idag), sedan mer plugg, äta, plugg, fika, plugg.. Nu är jag ganska seg och funderar på om dagens plugg-beting inte är över snart.

Min blogg är för närvarande ganska ointressant på tal om inget. Det händer ju inget i mitt liv som kan vara så skoj. Min flexi kom igår. Var ju roligt för min del så jag får den i ordning till Rock for Moc. Dit längtar jag lite, för då vet jag att tentan är gjord och jag får träffa lite folk! Jag får sån abstinens av att sitta här och glo.

Jag drömmer lite också. Om framtiden. Det ser ljust ut.


Det är en vanlig dag...

... allt är fullständigt normalt. Så sjunger Kjell Höglund. Lyssna på den låten någon gång. Den är rätt bra.

Just idag vet jag inte om något är "normalt". Jag har flyttat "hem" till stan igen, vilket kändes väldigt ovant. Här har jag inte sovit sen... hm.. Sen jag kom hem från Pilgrim. Oj vad tiden går. Känns som om det var igår jag var där.

I vilket fall. Jag borde plugga nu, tentan närmar sig med stormsteg. Istället sitter jag och försöker få kontakt via telefon, vilket går sisodär. Ingen svarar av de jag vill få tag på. Så är det att vara dagledig, alla andra jobbar.

S ringde igår, igen. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var så mycket jag ville säga dig, men jag ville inte vara elak så jag var tyst. Du blev ju arg i vilket fall. Men jag är ledsen. Jag kan inte göra dig glad, det var ditt eget beslut, så skyll inte på mig. Vi kanske kan ses någon dag, men inte nu. Jag vill inte. Jag vill bli trygg i mina egna känslor först.

Jag sitter och funderar på vad jag vill med mitt liv, mig själv och ibland till och med av jag vill med min blogg. Först skaffade jag den för att jag ville berätta, att få släppa ut sånt som jag tänker på. Så som jag gjorde förr när jag mailade till K, då jag skrev kilometerlånga mail. Men den tiden är över och kommer aldrig igen. Därför ville jag hitta nåt nytt, men det här var inte riktigt rätt.

Jag hade så gärna berättat om allt "nördigt", men ibland är det inte alltid att jag vågar, för tänk om folk skrattar åt mig? Jag är så livrädd för att inte duga som jag är.

Jag tänker på mina drömmar. För många år sedan såg jag en trafikolycka och sedan dess har jag drömt om att kunna ha hjälpt den som låg där, påkörd. Det började med ett slags intresse för första hjälpen, som sen spårade ur totalt efter att jag gjorde lumpen. Någonstans i gymnasiet väcktes i alla fall en dröm att en dag få jobba på ambulansen och få rädda folk, nåt i stil med cityakuten. Sån är ju inte verkligheten, men så tänkte jag då i alla fall.

Jag fick världens chans förra året, då jag kom i kontakt med Linköpings Ambulans Team (ja, jag vet att det är en särskrivning, men det är inte mitt fel). När jag åkte som tredjeman ("lärling") de första gångerna förra året var jag skitskraj, för jag undrade vad i all världen jag gett mig in på. Men samtidigt infann sig en slags känsla av att ha kommit någonstans. Det var inte så actionfyllt som på TV, det var inte alls lika häftigt som jag trott - det är lite skamfilade grejer vi har, vi är inte proffs allesammans och det händer sällan något - men det gjorde inget. Jag var på väg.

Det är här det nördiga kommer in. I år har jag åkt som vårdare och nu var det första gången jag upplevde att något allvarligt "hände" och jag fick en märklig känsla när vi kastade ifrån oss matlådorna och lämnade depån i hög fart och med det taktfasta "schvipp-p-p-p, schvipp-p-p, schwipp-p-p":et från blixtljusen i öronen. Ja, blåljusen låter. Gå på disco och lyssna på stroboskopen innan musiken är igång får ni se.

I vilket fall. Det tog kanske någon minut innan vi var framme och under den tiden tänkte jag att "shit, nu är det på riktigt". Men jag blev inte livrädd, jag kände ett lugn när jag tänkte tyst för mig själv. Jag klarar det här. Jag vet att det finns någon med mig. Jag vet inte om det var tryggheten i att ha den rutinerade N med sig, eller om det var känslan av att jag har övat detta tusen gånger innan, eller om det var något religiöst över det. Jag vet fortfarande inte. Kanske en kombination.

Det blev inte världens bästa omhändertagande. Men för att vara första gången var det riktigt bra. Han klarade sig ju i alla fall och vi gjorde ju i alla fall inte saken värre.

Det är sådant här jag vill berätta om. Men det känns så dumt. Lite larvigt på något sätt. Men nu vågade jag att lyfta lite pinsamheter i alla fall. Hoppas jag inte dör för det. ;-)

Framtidstro

Ett tag saknade jag tro på framtiden. Men så händer det så mycket bra saker så man kan inte låta bli att bli glad! Ett axplock: Min höst är fullplanerad med roliga saker, bland annat Rock for Moc 31/8-2/9. Ska bli spännande att uppleva något helt nytt - att kasta sig ut utan livlina ;-)

image27

I övrigt börjar jag känna mig stundtals säker på en del saker i HBM, så jag klarar ju förhoppningsvis tentan. *hoppas*

S ringde idag och tackade för gratulationer på födelsedagen. Det kändes trevligt att höra hennes röst igen. Men samtidigt blev jag lite sur för jag ville vara ifred med mitt liv. Nu kom allt tillbaka. Både saknaden och känslan av att det är bättre nu.

En uppdatering om vad som hänt

Det händer en hel del i världen. Men tyvärr har jag ju inte hunnit skriva om det här. Men om jag ska ta lite snabba klipp ur mitt liv under sommaren så ser det ut så här:


  • Jag har jobbat. Superroligt jobb emellanåt. Jag har lärt mig mycket tålamod och slutat förvåna mig över saker.
  • Jag har rest till England på Pilgrimsresa. Skoj det också. Underbar natur och kul folk. Saknar er.
  • Jag har jobbat. Jobbade ännu mer efter resan. Totalt blir det sex veckor.
  • Jag har åkt ambulans. Några uppdrag med ambulansteamet. Några händelselösa, medan andra har varit med ett lite större adrenalinpåslag. Spännande.
  • Jag har varit på läger. Grönebo med tema "Hjältar". Skoj! Underbart att bo med Vist, det var så roliga barn, ungdomar och ledare. Kul på lägret i övrigt också, förstås. Saknar er ännu mer.
  • Jag har pluggat. Japp. Trist men sant. Har en omtenta 21 eller 22:a augusti. Måste plugga. Det rliga är att jag har lärt mig massor nytt! Läste intressant avsnitt om Erytropoetin som exempel. Intressant.
  • Jag har lite kvar att se fram emot: Fiska hos Ax på fredag. Gött! Sen blir det ju tenta och skola och lite sånt, men jag ska förhoppningsvis träffa M och lite andra kompisar jag inte sett på länge. Saknar er med!
  • Efter att skolan startat ska jag på Roc for Moc! Tjo. Lajbans.
  • Sist men inte minst har jag gjort en ny bekantskap i A. Så trevligt det är att ha någon att prata med lite nu och då. Hoppas vi hörs mer och ses framöver!

Så är läget.. Jag flyttar till en fast Internetanslutning nästa vecka, så då blir bloggandet bättre! Då är semstern slut!